suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Pidennetty oppivelvollisuus

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Jos perusopetukselle säädettyjä tavoitteita ei lapsen vammaisuuden tai sairauden vuoksi mahdollista saavuttaa yhdeksässä vuodessa, alkaa oppivelvollisuus vuotta perusopetuslaissa säädettyä aikaisemmin. Esiopetus voi pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville oppilaille annettavassa erityisopetuksessa kestää yhden tai kaksi vuotta. Tarkoitus on vahvistaa oppilaan valmiuksia niin, että hän selv ...

Toimi näin

Lapsen huoltaja voi hakea pidennettyä oppivelvollisuutta Oma asiointi -palvelun kautta. Valitse "Koulutus" ja sieltä "Hakemus oikeudesta pidennettyyn oppivelvollisuuteen".

Hakemuksen tulee sisältää asiantuntijalausunto, kuten psykologin tai lääkärin lausunto. Hakemus käsitellään moniammatillisessa varhaiskasvatuksen VEK-ryhmässä, jossa on lisäksi mukana johtava koulupsykologi. Ryhmä kuulee lapsen huoltajaa/huoltajia ja tekee pedagogisen selvityksen. Päätöksentekoa varten työryhmä laatii esityksen Koulutuspalveluiden KOPOplus-ryhmälle. Päätöksen pidennetystä oppivelvollisuudesta tekee opetuspäällikkö.

Palvelun toteuttaa

Sipoon kunta

Palvelusta vastaa

Sipoon kunta
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 9.2.2024