suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Peruskoulu käsittää luokat 1-9, ja se on tarkoitettu koko ikäluokalle (7-17 v.). Perusopetus on maksutonta ja tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden. Perusopetus tarjoaa oppilaille mahdollisuuden laajan yleissivistyksen perustan muodostamiseen. Perusopetuksen järjestämistä ohjaavat velvoitteet perustuvat perusopetuslakiin - ja asetukseen sekä opetussuunnitelman perusteisiin.

Perusopetuk ...

Toimi näin

Tulevien ekaluokkalaisten huoltajille lähetetään tammikuun ekalla viikolla kotiin kirje, jossa ilmoitetaan lapsen koulupaikka. Huoltajat pääsevät ilmoittamaan lapsensa kouluun Wilma-järjestelmän kautta tammikuun aikana. Huhtikuussa kaikki tulevien ekaluokkaisten huoltajat saavat vielä vahvistuksen lapsen koulupaikasta. Ilmoittautumiset käsitellään 5 työpäivän kuluessa sähköisen lomakkeen lähettämisestä.

Kenelle ja millä ehdoin

Peruskoulu käsittää luokat 1-9, ja se on tarkoitettu koko ikäluokalle (7-17 v.). Perusopetus on maksutonta ja tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden. Perusopetus tarjoaa oppilaille mahdollisuuden laajan yleissivistyksen perustan muodostamiseen.

Ilmoittautumiset käsitellään 5 työpäivän kuluessa sähköisen lomakkeen lähettämisestä.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Salon kaupunki

Palvelusta vastaa

Salon kaupunki
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 11.11.2021