suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Perusopetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Rääkkylän kunta
Alue: Rääkkylä
Palvelun kieli: suomi

Rääkkylässä perusopetus järjestetään yhtenäisenä opetuksena Rääkkylän koulussa vuosiluokilla 1 - 9. Tämä tarkoittaa oppijan kannalta yhtenäistä opinpolkua varhaiskasvatuksesta perusopetuksen loppuun. Ala- ja yläluokilla on yhteisiä opettajia ja erityistä huomiota kiinnitetään oppilaan koulun alkamiseen ja vuosiluokalta seuraavalle siirtymiseen. Opetussuunnitelma on laadittu yhtenäiseen perusopetukseen.


Toimi näin

Ensimmäiselle luokalle kouluun ilmoittautumista ei ole, vaan oppilaat siirtyvät esiopetuksesta suoraan koulun oppilaaksi. Paikkakunnalle muuton yhteydessä oppilas ilmoitetaan kouluun hallintosihteerille puh. 040 105 3102 tai rehtorille puh. 040 105 3101.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.


Palvelun toteuttaa: 
Rääkkylän kunta