suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rääkkylän kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Rääkkylä
  • Julkinen palvelu

Rääkkylässä perusopetus järjestetään yhtenäisenä opetuksena Rääkkylän koulussa vuosiluokilla 1 - 9. Tämä tarkoittaa oppijan kannalta yhtenäistä opinpolkua varhaiskasvatuksesta perusopetuksen loppuun. Ala- ja yläluokilla on yhteisiä opettajia ja erityistä huomiota kiinnitetään oppilaan koulun alkamiseen ja vuosiluokalta seuraavalle siirtymiseen. Opetussuunnitelma on laadittu yhtenäiseen perusopetuk ...

Toimi näin

Ensimmäiselle luokalle kouluun ilmoittautumista ei ole, vaan oppilaat siirtyvät esiopetuksesta suoraan koulun oppilaaksi. Paikkakunnalle muuton yhteydessä oppilas ilmoitetaan kouluun hallintosihteerille puh. 040 105 3102 tai rehtorille puh. 040 105 3101.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Rääkkylän kunta

Palvelusta vastaa

Rääkkylän kunta
Tekstistä vastaa: Rääkkylän kunta
Päivitetty: 24.9.2021