suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Pirkkala
  • Julkinen palvelu

Pirkkalan kunnassa on tällä hetkellä kuusi perusopetusta antavaa koulua, joista viisi on alakouluja (Kirkonkylä, Kurikankulma, Naistenmatka, Nuoliala ja Toivio) ja yksi yläkoulu (Pirkkalan yläaste). Huoltajien tulee ilmoittaa lapsi perusopetukseen sen vuoden tammikuussa, jona lapsi aloittaa koulun. Oppilaaksi ottaminen tapahtuu sivistyslautakunnan määrittämien oppilaaksiottoalueiden ja -periaatteiden mukaisesti. Huoltaja voi myös anoa lapselleen koulunkäyntioikeutta toissijaisessa koulussa. Opetusta koskevissa asioissa päätökset tekee opetuspäällikkö.

Pirkkalassa käytössä oleva paikallinen opetussuunnitelma on nähtävänä internet-sivuilla.

Toimi näin

Ota yhteyttä Pirkkalan kunnan opetuspäällikköön tai koulusuunnittelijaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 16.9.2021