suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Perusopetus

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Kokkolan kaupungin opetustoimi vastaa perusopetuksesta. Peruskouluverkko on jaettu kuuteen yhteistoiminta-alueeseen. Suomenkielisiä peruskouluja on 21 ja ruotsinkielisiä kahdeksan. Kunta osoittaa oppilaan lähikoulun. Oppilaalla on oikeus pyrkiä oppilaaksi myös muuhun kuin lähikouluun. Opetusryhmiä perustettaessa voi olla mahdollista, että toive ei toteudu.

Toimi näin

Kouluunilmoittautuminen tehdään ensisijaisesti sähköisesti Wilma-ohjelman kautta osoitteessa: https://wilma.kokkola.fi.

Koulutulokkaiden koteihin postitetaan tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta tammi-helmikuussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokkolan kaupunki
Palvelusta vastaaKokkolan kaupunki
Alue Kokkola
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 10.12.2019