suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Janakkalassa perusopetusta järjestetään yhdeksässä alakoulussa ja kahdessa yläkoulussa. Pienimmässä koulussa opiskelee reilut 20 oppilasta ja suurimmassa lähes 500 oppilasta.

Haukankallion koulussa on vuosiluokat 1-9, ja opetus tapahtuu luokkamuotoisena erityisopetuksena. Koulu toimii Leppäkosken koulun kanssa samassa koulurakennuksessa.

Toimi näin

Kouluun ilmoittaudutaan Wilma-järjestelmän kautta. Koulutulokkaille postitetaan kirjeet helmikuun alussa, jossa on ohjeet Wilmaan kirjautumiseen. Jos ilmoittautuminen ei syystä tai toisesta onnistu Wilman kautta, voi ilmoittautumisen tehdä tulostettavalla ilmoittautumislomakkeella. Ota yhteyttä koulutoimistoon, jos et ole saanut kirjettä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 30.5.2021