suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Janakkalassa perusopetusta järjestetään yhdeksässä alakoulussa ja kahdessa yläkoulussa. Pienimmässä koulussa opiskelee reilut 20 oppilasta ja suurimmassa lähes 500 oppilasta.

Haukankallion koulussa on vuosiluokat 1-9, ja opetus tapahtuu luokkamuotoisena erityisopetuksena. Koulu toimii Leppäkosken koulun kanssa samassa koulurakennuksessa.

Toimi näin

Kouluun ilmoittaudutaan Wilma-järjestelmän kautta. Koulutulokkaille postitetaan kirjeet helmikuun alussa, jossa on ohjeet Wilmaan kirjautumiseen. Jos ilmoittautuminen ei syystä tai toisesta onnistu Wilman kautta, voi ilmoittautumisen tehdä tulostettavalla ilmoittautumislomakkeella. Ota yhteyttä koulutoimistoon, jos et ole saanut kirjettä.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomessa vakinaisesti asuvan lapsen oppivelvollisuus alkaa sinä vuonna, kun hän täyttää seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun opiskelija täyttää 18 vuotta tai kun hän tätä ennen suorittaa toisen asteen tutkinnon (ylioppilastutkinto tai ammatillinen tutkinto) tai vastaavan ulkomaisen koulutuksen.

Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Palvelun toteuttaa

Janakkalan kunta

Palvelusta vastaa

Janakkalan kunta
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 30.5.2021