suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Humppilan kunta

Perusopetus

  • Palvelu
  • Humppila
  • Julkinen palvelu

Humppilassa perusopetusta tarjotaan kahdessa koulussa. Kirkonkulman koululla opiskelevat vuosiluokat 1.-6. ja Humppilan yläasteella vuosiluokat 7.-9. Molemmat koulut sijaitsevat kunnan keskustaajamassa.

Kirkonkulman koulu valmistui vuonna 1986. Oppilaita koulussa on noin 170 ja päätoimisia opettajia 10. Perusopetuksen luokkien 1.-6. lisäksi koulussa on pienryhmä yksilöllistettyä opetusta varten. Humppilan yläaste aloitti toimintansa lv. 1995-1996 alussa ja uusi yläasterakennus otettiin käyttöön syksyllä 2000. Noin 90 oppilaan ja 12 opettajan koulussa opiskelevat perusopetuksen luokat 7.-9. Opetuksen tukena on samanlainen yksilöllistetyn opetuksen ryhmä kuin Kirkonkulman koululla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetus on opetussuunnitelman mukaista opetusta, joka tukee oppilaiden kasvua ihmisinä ja yhteiskunnan jäseninä sekä opettaa tarpeellisia tietoja ja taitoja. Se tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden toisen asteen koulutukseen.

Oppivelvollisia ovat Suomessa vakinaisesti asuvat lapset sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Oppivelvollisuus päättyy, kun he ovat suorittaneet perusopetuksen oppimäärän tai oppivelvollisuuden alusta on kulunut kymmenen vuotta. Vamman tai sairauden takia oppivelvollisuus voi olla pidennetty. Aikuiset voivat suorittaa perusopetuksen oppimäärän esimerkiksi aikuislukioissa tai kansan- ja työväenopistoissa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHumppilan kunta
Palvelusta vastaaHumppilan kunta
Alue Humppila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Humppilan kunta
Päivitetty: 6.3.2020