suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rääkkylän kunta

Perusopetuksen oppilashuolto

  • Palvelu
  • Rääkkylä
  • Julkinen palvelu

Perusopetuksen oppilailla on oikeus oppilashuoltoon.

Rääkkylässä oppilashuoltoon sisältyvät kouluterveydenhuolto, hammashuolto, psykologi- ja kuraattoripalvelut, monialainen yhteistyö sosiaali- ja terveystoimen kanssa sekä yhteistyö huoltajien kanssa. Terveydenhoitaja on tavattavissa koululla maanantaisin ja torstaisin klo 9 - 15. Vastaanotto toimii ajanvarauksella. Kiireelliset tapaukset hoideta ...

Toimi näin

Kouluterveydenhoitajalle voit varata ajan puhelimitse, puh. nro 043 826 3712. Hammashuoltoon voit tarvittaessa ottaa yhteyttä puh. nro 043 836 3741. Koulukuraattorille voit varata ajan puhelimitse, puh. nro on 040 154 5479. Psykologille ajan saat kouluterveydenhoitajan kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Oikeus oppilashuoltoon kuuluu jokaiselle oppilaalle.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksen oppilailla on oikeus oppilashuoltoon. Sillä tarkoitetaan oppilaiden fyysisestä, psyykkisestä ja sosiaalisesta hyvinvoinnista huolehtimista. Oppilashuollolla edistetään oppilaiden tasapainoista kasvua ja kehitystä sekä varmistetaan kaikille tasavertainen oppimisen mahdollisuus. Oppilashuollon tavoitteena on havaita ja puuttua oppilaiden ongelmiin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Oppilashuoltopalveluihin kuuluvat muun muassa kouluterveydenhuolto, koulukuraattori- ja koulupsykologitoiminta. Oppilashuoltoa tekevät myös opettajat ja koulun muu henkilöstö.

Kaikissa kouluissa toimii oppilashuoltoryhmä, jota johtaa opetuksen järjestäjän nimeämä edustaja. Ryhmän tehtävänä on suunnitella, toteuttaa ja kehittää oppilashuoltoa yhteisöllisesti siten, että kaikilla on terveellinen, turvallinen ja esteetön kouluympäristö.

Palvelusta vastaa

Rääkkylän kunta
Tekstistä vastaa: Rääkkylän kunta
Päivitetty: 15.1.2024