suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lappeenrannan kaupunki

Perusopetuksen aloittaminen vuotta säädettyä myöhemmin

  • Palvelu
  • Lappeenranta
  • Julkinen palvelu

Lapset aloittavat koulunkäynnin tavallisesti sinä vuonna, jona he täyttävät seitsemän vuotta. Joskus lapsesi edun mukaista voi olla aloittaa koulu vasta seuraavana vuonna. Tarvittaessa lapsesi koulun aloittamista on siis mahdollista lykätä yhdellä vuodella. Lykkäyksen tulee perustua aina lääkärin tai psykologin selvitykseen. Asiaa tarkastellaan aina hyvin tarkasti harkiten. Koulun rehtori tekee huoltajan anomuksen perusteella päätöksen perusopetuksen aloittamisesta vuotta säädettyä myöhemmin.

Jos lapsesi on esiopetuksessa, laatii esiopetuksen opettaja pedagogisen kuvauksen lapsesi tilanteesta. Psykologi tai lääkäri huomioi esiopetuksesta saadun kuvauksen kannanotossaan. Pedagoginen kuvaus on myös koulun rehtorin luettavissa.

Jos lapsesi ei ole ollut esiopetuksessa, tulee sinun huolehtia psykologin tai lääkärin lausunnon toimittamisesta koulun rehtorille.

Toimi näin

Ota yhteyttä lapsesi esiopetuksen opettajiin tiedustellaksesi koulun aloittamisesta vuotta säädettyä myöhemmin.

Mikäli lapsesi on varhaiskasvatuksen piirissä, ota yhteyttä lapsesi esiopetuksen opettajiin tiedustellaksesi koulunkäynnin aloittamisesta vuotta säädettyä aiemmin. Kouluun ilmoittaudutaan Wilmassa perusopetukseen ilmoittautuminen -lomakkeella. Merkitse Wilmassa rasti kohtaan "Anomme perusopetuksen aloittamista vuotta säädettyä myöhemmin".

Muut huoltajat täyttävät hakemuslomakkeen, liittävät siihen psykologin ja tarvittaessa lääkärin selvityksen ja toimittavat hakemuksen kotiosoitetta lähinnä olevan koulun rehtorille. Lisätietoa kouluista ja oppilaaksiottoalueista saat asiakaspalvelukeskus Winkistä tai kaupungin karttapalvelusta.

Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta Wilman käyttöön, ota yhteyttä asiakaspalvelukeskus Winkkiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLappeenrannan kaupunki
Palvelusta vastaaLappeenrannan kaupunki
Alue Lappeenranta
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan kaupunki
Päivitetty: 23.11.2021