suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lappeenrannan kaupunki

Perusopetuksen aloittaminen vuotta säädettyä aikaisemmin

  • Palvelu
  • Lappeenranta
  • Julkinen palvelu

Lapset aloittavat koulunkäynnin tavallisesti sinä vuonna, kun he täyttävät seitsemän vuotta. Joskus lapsesi edun mukaista voi olla aloittaa perusopetus jo sinä vuonna, kun hän täyttää kuusi vuotta. Tarvittaessa lapsesi koulun aloittamista on siis mahdollista aikaistaa yhdellä vuodella.

Voit anoa lapsellesi oikeutta aloittaa oppivelvollisuuden suorittaminen kuusivuotiaana. Anomus osoitetaan osoitteenne mukaisen lähimmän koulun rehtorille. Rehtori päättää oppilaaksiotosta. Asiaa tarkastellaan aina moniammatillisesti ja hyvin tarkasti harkiten. Hakemukseen tulee liittää aina psykologin ja tarvittaessa lääkärin selvitys.

Jos lapsesi on varhaiskasvatuksessa, laatii varhaiskasvatuksen opettaja pedagogisen kuvauksen lapsesi tilanteesta. Psykologi ja tarvittaessa lääkäri huomioi varhaiskasvatuksessa saadun kuvauksen kannanotossaan. Pedagoginen kuvaus on myös koulun rehtorin luettavissa.

Toimi näin

Mikäli lapsesi on varhaiskasvatuksen piirissä, ota yhteyttä lapsesi esiopetuksen opettajiin tiedustellaksesi koulunkäynnin aloittamisesta vuotta säädettyä aiemmin. Täytä hakemuslomake ja liitä siihen tarvittavat asiantuntijalausunnot. Toimita hakemus kotiosoitettanne lähinnä olevan koulun rehtorille.

Muut huoltajat täyttävät hakemuslomakkeen, liittävät siihen psykologin ja tarvittaessa lääkärin selvityksen ja toimittavat hakemuksen kotiosoitetta lähinnä olevan koulun rehtorille. Lisätietoa kouluista ja oppilaaksiottoalueista saat asiakaspalvelukeskus Winkistä tai kaupungin karttapalvelusta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Huoltaja vastaa tarvittavien asiantuntijalausuntojen mahdollisista kustannuksista.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLappeenrannan kaupunki
Palvelusta vastaaLappeenrannan kaupunki
Alue Lappeenranta
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Lappeenrannan kaupunki
Päivitetty: 10.1.2022