suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Toiminta on maksullista. Ensisijainen toimintapaikka on sen alakoulun toimintapiste, jossa oppilas on perusopetuksessa riippumatta siitä, millä alueella hän asuu. Jos lapsi on ilmoitettu iltapäivätoimintaan, kaupunki ei järjestä eikä kustanna koulukuljetusta kotiin.

Toimintaa järjestetään mikäli kouluun saadaan ilmoittautumisaikana muodostettua kahdeksan oppilaan ryhmä.

Toimintaa ei järjestetä ko ...

Toimi näin

Iltapäivätoimintaan haku tehdään Wilman kautta.

Hakulomake löytyy Wilmasta https://wilma.salo.fi/ . Kirjautumisen jälkeen ylävalikosta kohdasta Hakemukset ja päätökset. Valitse oikeasta reunasta kohta Tee uusi hakemus -linkki, josta avautuu valikko. Valitse lomake Iltapäivätoimintaan hakeminen. Täytä tiedot huolellisesti. Viimeiseksi paina vielä Tallenna tiedot -painiketta. Tämä lähettää hakemuksen eteenpäin.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Salon kaupunki ei järjestä aamutoimintaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Salon kaupunki

Palvelusta vastaa

Salon kaupunki
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 21.3.2022