suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Koululaisten iltapäivätoiminta tarjoaa 1.- ja 2.-luokkalaisille sekä 3.-9.-vuosiluokan erityisoppilaille mahdollisuuden viettää monipuolista ja turvallista iltapäivää koulupäivän jälkeen yhdessä toisten lasten kanssa ohjatun toiminnan piirissä.

Iltapäivätoimintaa on arkikoulupäivinä klo 11.00- 17.00. Järjestäjätahoina ovat Rauman kaupungin lisäksi Rauman normaalikoulu, Rauman Avokas ry ja Rauman seudun 4H-yhdistys ry. Lisäksi Rauman kaupungin vammaistyö ostaa tarvittaessa kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville 1.-9.-luokkalaisille iltapäivätoiminnan yksityisiltä palveluntuottajilta tai Satakunnan sairaanhoitopiiriltä.

Iltapäivätoimintaan haetaan erillisellä lomakkeella, myös kerhosta eroaminen tapahtuu lomakkeella.

Aamupäivätoimintaa tarjoaa Raumalla vain Rauman freinetkoulu. Aamupäivätoiminta on suunnattu ensisijaisesti Rauman freinetkoulut esiopetuksessa oleville sekä 1. että 2. luokan oppilaille.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Rauman freinetkoulun aamuparkki on maksuton, mutta iltapäivätoiminta on maksullista toimintaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 26.5.2020