suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Raisio
  • Julkinen palvelu

Iltapäivätoiminnan tavoitteena on tarjota koulupäivän jälkeen tervettä kasvua tukevat olosuhteet, turvallisen aikuisen läsnäolo, ohjattua ja monipuolista toimintaa lapsen ikätaso huomioiden. Toimintaa järjestetään koulupäivinä klo 11 - 17. Toimintamaksu sisältää toiminnan, materiaalit, välipalan ja vakuutuksen.

Toimi näin

Iltapäivätoimintaan haetaan pääsääntöisesti Wilman kautta hakuajan puitteissa ja tarvittaessa täyttämällä ilmoittautumislomake. Tarkemmat tiedot löytyvät Raision kaupungin verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Iltapäivätoimintaa järjestetään ensimmäisen vuosiluokan ja kaikkien vuosiluokkien erityisen tuen oppilaille sekä toisen vuosiluokan oppilaille mahdollisuuksien mukaan.

Palvelu on maksullinen.

Toimintamaksu on aamu- ja iltapäivätoiminta 130 € ja vain iltapäivätoiminta 110 € kuukaudessa.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaision kaupunki
Palvelusta vastaaRaision kaupunki
Alue Raisio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 13.5.2020