suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rääkkylän kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Rääkkylä
  • Julkinen palvelu

Rääkkylässä aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään nuorisotalolla. Toiminta järjestetään iltapäivätoimintana ja siihen voivat osallistua ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat sekä erityisoppilaat. Aamuhoito järjestetään tarvittaessa päiväkodissa. Esikoululaisten vanhemmat voivat valita lapsilleen päivähoidon tai aamu- ja iltapäivätoiminnan. Ohjaajina iltapäivätoiminnassa ovat koulunkäynninohjaajat.

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoiminnan paikkaa haetaan seuraavalle lukuvuodelle toukokuun aikana hakemuslomakkeella. Rehtori tekee asiasta hallintopäätöksen. Hakemuslomakkeita saa kunnan www-sivulta, koulutoimistosta ja koululta. Myös kouluvuoden aikana voi hakea paikkaa toimintaan, mikäli perheen tilanne muuttuu.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRääkkylän kunta
Palvelusta vastaaRääkkylän kunta
Alue Rääkkylä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rääkkylän kunta
Päivitetty: 24.9.2021