suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rääkkylän kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Rääkkylä
  • Julkinen palvelu

Rääkkylässä aamu- ja iltapäivätoiminta järjestetään nuorisotalolla. Toiminta järjestetään iltapäivätoimintana ja siihen voivat osallistua ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat sekä erityisoppilaat. Aamuhoito järjestetään tarvittaessa päiväkodissa. Esikoululaisten vanhemmat voivat valita lapsilleen päivähoidon tai aamu- ja iltapäivätoiminnan. Ohjaajina iltapäivätoiminnassa ovat koulunkäynninohjaaja ...

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoiminnan paikkaa haetaan seuraavalle lukuvuodelle toukokuun aikana hakemuslomakkeella. Rehtori tekee asiasta hallintopäätöksen. Hakemuslomakkeita saa kunnan www-sivulta, koulutoimistosta ja koululta. Myös kouluvuoden aikana voi hakea paikkaa toimintaan, mikäli perheen tilanne muuttuu.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Rääkkylän kunta

Palvelusta vastaa

Rääkkylän kunta
Tekstistä vastaa: Rääkkylän kunta
Päivitetty: 24.9.2021