suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuortaneen kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Kuortane
  • Julkinen palvelu

Kuortaneella APIP-toimintaa tarjotaan yhteiskoululla, Alvarin koululla ja Ylijoen koululla erillisinä toimintaryhminä. Lisäksi APIP-toimintaa järjestetään sivukylillä ryhmisten yhteydessä ja paikalliset olosuhteet huomioiden.

Kuortanelaisen APIP-toiminnan peruslähtökohtana on tarjota lapsille mukavaa ja mieluista tekemistä usein raskaan koulupäivän jälkeen. Myös läksyjen tekoon annetaan mahdollisu ...

Toimi näin

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan haetaan ensisijaisesti verkkopalveluiden kautta tai perinteisellä tavalla APIP- hakukaavake täyttämällä ja toimittamalla kunnanviraston varhaiskasvatustoimistolle. Hakuaika tulevan syksyn toimintaan on keväisin muun varhaiskasvatushaun yhteydessä (maaliskuussa). Esikoululaisista täytetään myös tuloselvityskaavake, koska heiltä maksut peritään alle kouluikäisinä varhaiskasvatusmaksuperiaatteiden mukaisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

APIP-toimintaan osallistuvat varhaiskasvatusikäiset esikoululaiset eivät saa lähteä toiminnasta yksin kotiin vastuukysymysten vuoksi.

Sovittuja toiminnassa oloaikoja toivotaan noudatettavan koska niiden mukaan varaudutaan aterioihin ja toiminnan materiaaleihin ym.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7:n ja 17:n välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen.

Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa.

Vammaisten lasten aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestävät kunta ja hyvinvointialue yhdyspintayhteistyönä.

Palvelun toteuttaa

Kuortaneen kunta

Palvelusta vastaa

Kuortaneen kunta
Tekstistä vastaa: Kuortaneen kunta
Päivitetty: 1.11.2023