suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Toiminnan tavoitteena on tukea kodin ja koulun kasvatustyötä sekä lapsen tunne-elämän kehitytä ja eettistä kasvua. Kaikkia toimijoita velvoittava tavoite on se, että toiminnan tulee edistää lapsen hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta yhteiskunnassa sekä ennaltaehkäistä syrjäytymistä ja lisätä osallisuutta.

Iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. - vuosiluokan oppilaille sekä muiden vuosiluokkien osalta oppilaille, joilla on perusopetuslain mukainen päätös erityisestä tuesta. Aamupäivätoimintaa järjestetään arkipäiväisin kello 7.00-10.00 ja iltapäivätoimintaa kello 12.00-16.00 (17.00) koulujen tiloissa tai koulujen läheisyydessä olevissa tiloissa. Iltapäivätoimintaa järjestävät pääasiassa yhdistykset ja seurakunta. Toimintaa koordinoi kaupungin sivistystoimen iltapäivätoiminnan koordinaattori.

Iltapäivätoiminnan järjestäminen on kaupungille vapaaehtoista ja siitä peritään toimintamaksu.

Toimi näin

Aamu- ja iltapäivätoimintaan hakemisesta on laitettu ohjeet Hyvinkään kaupungin nettisivuille. Koulutulokkaille sekä toisen vuosiluokan ja erityisen tuen piirissä olevien oppilaiden vanhemmille tulee myös ohjeet Wilman kautta. Wilman kautta toimintaan voi hakea ennalta ilmoitettuna aikavälinä.

Toimintaan voi hakea myös hakuajan ulkopuolella. Tällöin hakemuksen voi tulostaa kaupungin aamu- ja iltapäivätoiminnan nettisivuilta. Tämän jälkeen hakemuksen voi joko lähettää tai skannata aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattorille.

Hakemuksen ja hakuesitteen voi pyytää puhelimitse tai sähköpostilla koordinaattorilta. Muissa asioissa koordinaattoriin voi olla yhteydessä joko ryhmien kautta, sähköpostilla, Wilman kautta, puhelimitse tai tulla kaupungintalolle tapaamaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä. Maksu saa olla 570 tunnin osalta enintään 120 euroa ja 760 tunnin osalta enintään 160 euroa.

Palvelu on maksuton, jos on haettu maksuttomana kehitysvammalain mukaisena erityishuoltona.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyvinkään kaupunki
Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 26.5.2020