suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Humppilan kunta

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta

  • Palvelu
  • Humppila
  • Julkinen palvelu

Toiminta on tarkoitettu pääasiassa vuosiluokkien 1 - 2 oppilaille sekä erityisopetuksessa oleville oppilaille. Mikäli ryhmässä on tilaa, voidaan ryhmään ottaa kolmannen luokan oppilaita. Toimintaa järjestetään Kirkonkulman koulun tiloissa.

Toimintaa järjestetään pääsääntöisesti aamupäivisin klo 8 -9 ja iltapäivisin kello 13.00-16.00 välisenä aikana jokaisena koulupäivänä (ma - pe) ja keskimäärin 3 tuntia päivässä osallistuvaa lasta kohden.

Iltapäiväkerhoon ei järjestetä erityistä kuljetusta. Toimintaan osallistuvat kuljetusetuun oikeutetut oppilaat pääsevät kotiin klo 15.00 lähtevissä kuljetuksissa.

Tiedustelut: yläasteen rehtori 044 706 4412

Toimi näin

Hakemukset tulee palauttaa vuosittain elokuun puoliväliin mennessä kunnanvirastoon. Koulujen alettua hakemuksen voi jättää myös Kirkonkulman koululle. Mikäli ryhmässä on tilaa, voi toimintaa tulla mukaan myöhemminkin.

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Palvelu on maksullinen.

8.8.2018 alkaen kuukausimaksu on ollut 60 €. Mikäli lapsi osallistuu toimintaan enintään 10 päivänä kuukaudessa on maksu 30 €. Maksuun sisältyy välipala.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHumppilan kunta
Palvelusta vastaaHumppilan kunta
Alue Humppila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Humppilan kunta
Päivitetty: 25.8.2021