suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Painotettu opetus

  • Palvelu
  • Raisio
  • Julkinen palvelu

Englannin kielipainotteista opetusta annetaan Ihalan (1. - 6. lk) ja Vaisaaren (7.- 9. lk) koulussa. Kieliluokilla opetusta annetaan koulun opetussuunnitelman ja sitä täydentävän kieliluokkien opetussuunnitelman mukaisesti CLIL-menetelmällä. Kieliluokat on suunnattu äidinkielenään suomea puhuville oppilaille.

Musiikkipainotteista opetusta annetaan Friisilän (3. - 6. lk) ja Vaisaaren (7.- 9. lk) ...

Toimi näin

Englannin kieliluokalle ilmoittaudutaan kouluun ilmoittautumisen yhteydessä. Englannin kieliluokan hakijoille järjestetään pääsykokeet niin ala- kuin yläkoulun osalta.

3.-luokalla alkavaan musiikkipainotteiseen opetukseen haetaan toisen luokan kevätlukukaudella. Tarvittaessa hakijoille järjestetään valintakoe. Kuudennella luokalla on lisäksi mahdollisuus hakeutua musiikkipainotteiseen opetukseen vuosiluokille 7–9.

Urheiluluokalle haetaan 6. luokan aikana. Hakijoille lähetetään kutsu fyysiseen testiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Englannin kieliluokalle pyrkiviltä lapsilta edellytetään hyvää suomen kielen hallintaa. Valinta tapahtuu soveltuvuuskokeella.

Musiikkikylpytoiminta perustuu innostukseen ja kiinnostukseen, kun taas musiikkipainotteiseen opetukseen haetaan ensimmäisen kerran toisen luokan kevätlukukaudella.

Urheiluluokalle pyrkiviltä edellytetään fyysisten ominaisuuksien lisäksi myönteistä ja avointa suhtautumista muihinkin liikuntalajeihin kuin omaansa. Oppilaan on myös pystyttävä huolehtimaan koulutyöstään täsmällisesti. Luokalle pyrkiville järjestetään fyysinen testi.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Raision kaupunki

Palvelusta vastaa

Raision kaupunki
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 30.8.2022