suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Painotettu opetus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Lappeenrannan kaupunki
Alue: Lappeenranta
Palvelun kieli: suomi

Lappeenrannan kaupunki järjestää laajamittaista kielikylpyopetusta englannin kielellä Kesämäen koulussa vuosiluokilla 1-9 ja musiikkipainotteista opetusta Kimpisen koulussa vuosiluokilla 3-9. Lisäksi 7-9-luokilla järjestetään painotettua opetusta seuraavasti: Kimpisen koulu: liikunta ja jääkiekko, Kesämäen koulu: liikunta ja englanninkieli, Lauritsalan koulu: taide, liikunta, science, Sammonlahden koulu: taide, liikunta, luma-aineet ja englantipainotteista opetusta.


Toimi näin

Painotettuun opiskeluun haetaan pääsykokeilla ja soveltuvuustestein.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Oppivelvolliset voivat hakeutua painotettuun opetukseen. Paikallinen opetuksen tarjonta riippuu siitä, miten peruskoulut ovat kunnan tai muun opetuksen järjestäjän päätösten mukaan painottaneet opetuksessaan tiettyjä oppiaineita. Painotettu opetus voi olla esimerkiksi kieliä, luonnontieteitä, musiikkia, kuvataiteita tai liikuntaa.

Painotettuun opetukseen voi hakeutua niin, että se alkaa perusopetuksen 3. tai 7. luokalla. Painotetut kieliopinnot voidaan aloittaa jo ensimmäisellä luokalla. Painotettu opetus pidentää kouluviikkoa 1-2 tuntia.


Palvelun toteuttaa: 
Lappeenrannan kaupunki