suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Osoitteen antaminen

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Uudet osoitteet annetaan rakennusluvan yhteydessä. Osoitenimi on joko asemakaavassa vahvistettu tai viranomaisen päätöksellä annettu kadun tai tien nimi.

Toimi näin

Kiinteistönomistajan tulee asentaa annetun osoitenumeron mukainen talonumerokilpi siten, että se näkyy tielle. Haja-asutusalueella rakennusten omistajien vastuulla on asentaa tarvittaessa risteykseen lisäksi ohjaava numerokilpi.

Kenelle ja millä ehdoin

Taajamassa osoitenumerointi on juokseva eikä välttämättä kuvaa etäisyyttä. Haja-asutusalueella käytetään etäisyyttä tien alkupisteestä osoittavaa osoitenumerojärjestelmää (ns.10-jakojärjestelmä). Osoitenumero määräytyy kun etäisyyden metrimäärästä jätetään pois viimeinen numero. Rakennus voi sijaita kaukanakin nimetystä tiestä tai joissakin tapauksissa tien varressa, mutta eri paikassa kuin tonttiliittymä. Silloinkin osoitenumero määrätään nimetyllä tiellä olevan tonttiliittymän sijainnan mukaan.

Osoitenumeroinnissa kadun tai tien vasemmalla puolella käytetään parillisia ja oikealla parittomia osoitenumeroita.

Olemassa olevaa osoitetta voidaan muuttaa erillisellä päätöksellä mikäli osoitteessa havaitaan puutteita.

Haja-asutuksen tie voidaan nimetä kun kyseisen tien varrella on vähintään 5 rakennettua rakennuspaikkaa tai tien varressa asutaan vakituisesti vähintään kolmessa paikassa.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 19.11.2019