suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Maanmittauslaitos

Osakeluettelon siirto

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Osakeluettelon siirtopalvelu on Maanmittauslaitoksen palvelu, jolla ennen 1.1.2019 perustettu taloyhtiö voi siirtää osakeluettelonsa huoneistotietojärjestelmään. Osakeluettelon siirtopalvelussa on pohjatietoina vuonna 2019 kerättyjä tietoja taloyhtiöstä sekä osakehuoneistoista ja niiden omistajista. Kaikki tiedot tulee tarkistaa ja/tai korjata siirtopalvelussa ennen osakeluettelon lopullista hyväk ...

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Ennen vuotta 2019 perustettujen taloyhtiöiden on siirrettävä osakeluettelo huoneistotietojärjestelmään. Siirto on asunto-osakeyhtiöille pakollinen, mutta keskinäisille kiinteistöosakeyhtiöille vapaaehtoinen.

Osakeluettelon siirtopalveluun kirjautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista suomi.fi -palvelussa. Osakeluettelon siirron voi tehdä ja valtuutusavaimen hakea vain kaupparekisteriin merkitty

  • taloyhtiön isännöitsijä
  • taloyhtiön hallituksen puheenjohtaja
  • isännöitsijäksi rekisteröidyn yhteisön päävastuullinen henkilöisännöitsijä tai yksin edellä mainitun yhteisön edustamiseen oikeutettu henkilö (esimerkiksi osakeyhtiömuotoisen isännöintiyhtiön toimitusjohtaja)
  • henkilö, jolle on suomi.fi-valtuudet palvelussa annettu valtuus siirron tekemiseen.

Osakeluettelon siirtopalvelun käyttäjän (pelkkä osakeluettelon siirto) tulee hyväksyä siirtopalvelun käyttöehdot. Jos haetaan myös valtuutusavainta isännöintijärjestelmän tietopalvelua varten, tulee käyttäjän lisäksi hyväksyä huoneistotietojärjestelmän kyselypalvelu isännöitsijöille -palvelun käyttöehdot.

Palvelun toteuttaa

Maanmittauslaitos

Palvelusta vastaa

Maanmittauslaitos
Tekstistä vastaa: Maanmittauslaitos
Päivitetty: 26.1.2024