suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Oppilaanohjaus

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Perusopetuksen oppilailla on oikeus oppilaanohjaukseen. Rauman kaupungin peruskouluissa ohjaustoiminnassa mukana olevat opettajat toimivat yhteistyössä koko oppilaan opintopolun ajan. Erityisesti huomiota kiinnitetään nivelvaiheisiin, siirryttäessä alakoulusta yläkouluun sekä siirryttäessä yläkoulusta toiselle asteelle. Toiselle asteelle siirryttäessä oppilaanohjaajat seuraavat oppilaiden opintoje ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla on oikeus oppilaanohjaukseen. Opinto-ohjaajan ohella jokaisen opettajan tehtäviin kuuluu ohjata oppilasta opiskelussa ja oppimistaidoissa ja ehkäistä opiskeluun liittyviä ongelmia ennalta.

Oppilaanohjaus tarkoittaa myös oppilaan itseluottamuksen, persoonallisuuden kasvun, kehityksen ja osallisuuden tukemista. Ohjaus on erityisen tärkeää koulunkäynnin nivelvaiheissa eli siirryttäessä koulusta toiseen.

Alakoulun oppilaat saavat oppilaanohjausta yleensä muun opetuksen ja toiminnan yhteydessä. Yläkoulussa oppilailla on oppilaanohjaustunteja, joilla käsitellään opiskelutaitojen ja itsetuntemuksen lisäksi jatko-opintomahdollisuuksia, ammatteja ja työelämää. Jokainen oppilas saa myös henkilökohtaista neuvontaa yksin tai pienryhmässä.

Palvelun toteuttaa

Rauman kaupunki

Palvelusta vastaa

Rauman kaupunki
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 22.5.2023