suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Humppilan kunta

Oppilaanohjaus

  • Palvelu
  • Humppila
  • Julkinen palvelu

Oppilaanohjausta annetaan kaikille ylä- ja alakoulun oppilaille koulupäivien aikana. Kirkonkulman yhtenäiskoululla (vuosiluokat 1.-6.) oppilaanohjaus toteutuu eri oppiaineiden opetuksen ja koulun muun toiminnan yhteydessä. Oppilaanohjauksesta alakoulussa vastaa luokanopettaja yhdessä muiden opettajien kanssa. Oppimisympäristönä voi toimia kouluyhteisön lisäksi seudun yritykset ja muut yhteistyötah ...

Toimi näin

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen oppilailla on oikeus oppilaanohjaukseen. Opinto-ohjaajan ohella jokaisen opettajan tehtäviin kuuluu ohjata oppilasta opiskelussa ja oppimistaidoissa ja ehkäistä opiskeluun liittyviä ongelmia ennalta.

Oppilaanohjaus tarkoittaa myös oppilaan itseluottamuksen, persoonallisuuden kasvun, kehityksen ja osallisuuden tukemista. Ohjaus on erityisen tärkeää koulunkäynnin nivelvaiheissa eli siirryttäessä koulusta toiseen.

Alakoulun oppilaat saavat oppilaanohjausta yleensä muun opetuksen ja toiminnan yhteydessä. Yläkoulussa oppilailla on oppilaanohjaustunteja, joilla käsitellään opiskelutaitojen ja itsetuntemuksen lisäksi jatko-opintomahdollisuuksia, ammatteja ja työelämää. Jokainen oppilas saa myös henkilökohtaista neuvontaa yksin tai pienryhmässä.

Palvelun toteuttaa

Humppilan kunta

Palvelusta vastaa

Humppilan kunta
Tekstistä vastaa: Humppilan kunta
Päivitetty: 30.3.2023