suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuortaneen kunta

Opiskeluhuollon kuraattoritoiminta

  • Palvelu
  • Kuortane
  • Julkinen palvelu

Kuraattori auttaa ja tukee lapsia ja nuoria heidän huolissaan ja haasteissaan. Kuraattorin luokse voi hakeutua itse tai ystävän, vanhemman, opettajan tai muun tahon ohjaamana. Huolet voivat liittyä mihin tahansa nuoren elämään kuuluvaan asiaan, esimerkiksi koulunkäynnin vaikeuksiin, ihmissuhteisiin ja tunne-elämään, kuten perhesuhteisiin tai kaveri/seurusteluasioihin. Kuraattori auttaa tarvittaess ...

Toimi näin

Yhteydenotto puhelimitse, wilman kautta tai kasvotusten.

Vastaanotolle voi hakeutua itse, tai tulla esim. opettajan, terveydenhoitajan tai vanhemman ohjaamana. Myös kuraattori itse voi kutsua oppilaan luokseen, mikäli huolta ilmenee.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuraattoripalvelut kuuluvat kaikille esi- ja perusopetuksen sekä toisen asteen oppilaille. Keskusteluaika on järjestettävä seitsemän päivän kuluessa yhteydenotosta. Kiireelliset samana, tai seuraavana arkipäivänä.

Tausta ja lainsäädäntö

Esi- ja perusopetuksessa ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskelija saa tukea ja ohjausta opiskeluhuollon kuraattorilta. Hän tarjoaa tukea esimerkiksi perhetilanteeseen, vuorovaikutukseen ja ihmissuhteisiin liittyvissä asioissa. Kuraattorin palveluja on tarjolla jokaisessa koulussa ja oppilaitoksessa.

Opiskelijalle on järjestettävä mahdollisuus keskustella henkilökohtaisesti kuraattorin kanssa viimeistään seitsemäntenä oppilaitoksen työpäivänä sen jälkeen, kun opiskelija tai huoltaja on tapaamista pyytänyt. Kiireellisissä tilanteissa mahdollisuus on järjestettävä jo samana tai seuraavana työpäivänä. Kuraattori osallistuu myös koko oppilaitosyhteisön hyvinvoinnin kehittämiseen. Hän ohjaa opiskelijan tarvittaessa myös muiden opiskeluhuollon palveluiden piiriin.

Palvelun toteuttaa

Kuortaneen kunta

Palvelusta vastaa

Kuortaneen kunta
Tekstistä vastaa: Kuortaneen kunta
Päivitetty: 25.10.2022