suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Janakkalan nuorten työpaja on tarkoitettu enintään 28-vuotiaille janakkalalaisille nuorille. Jos olet työtön, opiskelusi keskeyttänyt tai ilman opiskelupaikkaa jäänyt nuori, voi työpajatoiminta olla sinun juttusi. Sinun ei tarvitse tietää varmasti mitä haluat tehdä — nuorten työpajalla voit kokeilla useita eri aloja!

Nuorten työpajalla edistetään nuoren työllisyyttä ja koulutukseen pääsyä. Noin 1–6 kuukauden mittainen pajajakso sisältää monipuolista työtä elokuvateatterilla, työelämään tutustumista ulkopuolisissa työpaikoissa sekä koulutuksia. Jakson aikana annetaan yksilöohjausta mm. ammatinvalintaan liittyvissä asioissa.

Toiminta pajalla on käytännönläheistä ja ottaa huomioon jokaisen yksilölliset tavoitteet sekä osaamisen. Pajalla opit hyödyntämään vahvuuksiasi. Pajatoiminnan kautta on helpompi lähteä kokeilemaan siipiään koulussa tai työelämässä.

Pajajakson alussa tehdään yhdessä työpajaohjaajan kanssa pajasuunnitelma, johon kirjataan henkilökohtaiset tavoitteesi. Tavoitteena voi olla esimerkiksi arjen taitojen opettelua, ohjausta koulutukseen hakeutumiseksi, eri ammatteihin ja harrastuksiin tutustumista tai työnhakua. Tavoite on, että jakson aikana löydetään jatkopolku vaikkapa työkokeilun, kuntouttavan työtoiminnan tai koulutuksen kautta. Työpajajakso kerryttää myös työkokemusta, joka huomioidaan esim. koulutukseen haettaessa.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi työpajaan, jos haluat hakeutua mukaan työpajatoimintaan. Myös viranomainen tai koulutuksen järjestäjä voi ohjata sinut työpajalle.

Nuorten työpajalle haetaan sähköisellä lomakkeella.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit päästä mukaan työpajatoimintaan, jos olet alle 29-vuotias.

Työpajatoimintaan voivat päästä alle 29-vuotiaat työttömät nuoret.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajalla saat tavoitteellista, tarpeittesi mukaista valmennusta. Työpajalla pääset kehittämään osaamistasi ja taitojasi käytännön tekemisen avulla.

Valmennuksen ja käytännön tekemisen tavoitteena on

  • tunnistaa ja kasvattaa osaamistasi
  • vahvistaa hyvivointiasi ja työelämävalmiuksiasi
  • tukea sinua kohti koulutusta ja työtä.

Sinulla on oikeus saada työpajassa henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 30.5.2021