suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Alajärven kaupunki

Nuorten työpajat

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Starttipaja Laituri on suunnattu Alajärven ja Vimpelin 15–29 - vuotiaille nuorille, jotka ovat ilman työ- tai koulutuspaikkaa ja tarvitsevat tukea arjenhallintaan sekä tulevaisuuden suunnitelmien tekemiseen. Alajärven Nuorisovintti toimii starttipaja Laiturin päätoimipaikkana, osa toiminnasta jalkautetaan Vimpeliin.

Starttipaja tarjoaa 3 kk:n valmennusjaksoja, kokoontuminen joko neljänä päivänä viikossa (5h/pvä), kerran viikossa (4h/pvä) tai sopimuksen mukaan.

Toiminnan pääpaino on sosiaalisen vahvistumisen tukemisessa, arjenhallinnan kehittymisessä sekä työ- ja koulutusvalmiuksien edistämisessä. Starttipajan toiminnan keskiössä ovat nuorten toiveet ja tarpeet sekä yksilö- ja ryhmävalmennus. Yksilöllisiä tavoitteita tuetaan henkilökohtaisilla valmennussuunnitelmilla.

Starttivalmennus tarjoaa alueen nuorille matalankynnyksen toimintaa sekä ohjausta kohti yksilöllisiä jatkopolkuja. Valmennuksella pyritään vastaamaan nuorisotakuun tavoitteisiin, kuten kartoittamaan ja aktivoimaan nuoren työ- ja toimintakykyä yhdessä nuoren kanssa. Laiturilla työskennellään toiminnallisesti ja yhteisöllisesti, mm. vapaa-ajan toimintaa, kädentaitoja, liikuntaa ja ryhmätöitä hyödyntäen.

Toimi näin

Ota yhteyttä paikkakuntasi työpajaan, jos haluat hakeutua mukaan työpajatoimintaan. Myös viranomainen tai koulutuksen järjestäjä voi ohjata sinut työpajalle.

Starttivalmennukseen tullaan useimmiten kuntouttavan työtoiminnan sopimuksella TE-palveluiden tai sosiaalitoimen kautta, nuori voi ohjautua valmennukseen myös ilman lähetettä.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit päästä mukaan työpajatoimintaan, jos olet alle 29-vuotias.

Starttipaja Laituri on suunnattu Alajärven ja Vimpelin 15–25 - vuotiaille nuorille, jotka ovat ilman työ- tai koulutuspaikkaa ja tarvitsevat tukea arjenhallintaan sekä tulevaisuuden suunnitelmien tekemiseen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorten työpajalla saat tavoitteellista, tarpeittesi mukaista valmennusta. Työpajalla pääset kehittämään osaamistasi ja taitojasi käytännön tekemisen avulla.

Valmennuksen ja käytännön tekemisen tavoitteena on

  • tunnistaa ja kasvattaa osaamistasi
  • vahvistaa hyvivointiasi ja työelämävalmiuksiasi
  • tukea sinua kohti koulutusta ja työtä.

Sinulla on oikeus saada työpajassa henkilökohtainen valmennussuunnitelma.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAlajärven kaupunki
Palvelusta vastaaAlajärven kaupunki
Alue Alajärvi, Vimpeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Alajärven kaupunki
Päivitetty: 12.4.2021