suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkkalan kunta

Nuorisotyö

  • Palvelu
  • Pirkkala
  • Julkinen palvelu

Pirkkalan kunnan nuorisopalvelut tarjoaa nuorille tukea ja tekemistä monissa muodoissa: ryhmätoimintana, nuorisotilatoimintana, kouluyhteistyönä, startti-toimintana, musiikki- ja kulttuuritoimintana sekä leirien ja retkien muodossa. Nuorisopalveluissa toimii viisi nuoriso-ohjaajaa. Tämän lisäksi lasten ja nuorten tukipalveluissa työskentelevät etsivät nuorisotyöntekijät sekä erityisnuorisotyöntekijä ovat kiinteässä yhteistyössä nuoriso-ohjaajien kanssa. Nuorten vaikutuskanavana toimivat nuorten neuvosto sekä tilatoimikunta, joka on mukana järjestämässä ja ideoimassa tapahtumia ja nuorisotilojen toimintaa.

Pirkkalan nuorten neuvosto on 13–18-vuotiaiden pirkkalalaisten nuorten poliittisesti sitoutumaton vaikuttamistoimielin kunnassa. Nuorten neuvoston toiminta perustuu jäsenten vapaaehtoiseen toimintaan.

Nuorten neuvoston tavoitteena on vaikuttaa kunnan eri toimialojen toiminnan suunnitteluun, valmisteluun, toteuttamiseen ja seurantaan asioissa, joilla on merkitystä kunnan asukkaiden hyvinvointiin, terveyteen, opiskeluun, elinympäristöön, asumiseen tai liikkumiseen sekä muissakin asioissa, joiden nuorten neuvosto arvioi olevan lasten ja nuorten kannalta merkittäviä.

Toimi näin

Tule mukaan toimintaan ja ota yhteyttä nuoriso-ohjaajiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Nuorisotyön palvelut on tarkoitettu kaikille alle 29-vuotiaille nuorille.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Nuorisotyötä on sekä ammatillinen nuorisotyö että nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistyö. Ammatillinen nuorisotyö on kasvatusta ja nuorten kohtaamista.

Kunta järjestää nuorisotyön palveluja yhteistyössä muiden nuorisoalan toimijoiden kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkkalan kunta
Palvelusta vastaaPirkkalan kunta
Alue Pirkkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkkalan kunta
Päivitetty: 16.9.2021