suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Invalidiliitto ry

Neuvonta

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Neuvomme erityisesti vammaisuuteen, vammaispalveluihin, esteettömyyteen, saavutettavuuteen sekä vammaisten henkilöiden oikeusturvaan ja yhdenvertaisuuden toteutumiseen liittyvissä asioissa. Neuvontapalvelumme on tarkoitettu kaikille vammaisille henkilöille, heidän läheisilleen sekä ammattihenkilöstölle.

Neuvontapalvelumme periaatteisiin kuuluu, että emme hoida asiakkaan vastuulle kuuluvia asioita, vaan tuemme asiakasta löytämään sopivan ratkaisun ja etenemään sen hakemisessa palvelusta vastaavan tahon kanssa.

Neuvontapyyntöihin vastaavat tähän tehtävään koulutetut ja asiantuntevat työntekijämme, jotka ovat sitoutuneet käsittelemään kysymyksiä ja niiden sisältämiä henkilötietoja luottamuksellisesti. Noudatamme toiminnassamme EU:n tietosuoja-asetusta.

Toimi näin

Vastaamme kysymyksiin puhelimessa ja sähköpostitse. Erikseen mainittuina ajankohtina neuvomme eri teemoihin liittyen chat-palvelussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Neuvomme puhelimitse tiistaisin ja torstaisin kello 13–17. Voit lähettää kysymyksesi myös sähköpostitse neuvot@invalidiliitto.fi, jolloin asiantuntijamme vastaavat samaan sähköpostiosoitteeseen, josta kysymys on lähetetty.

Neuvontapalvelun ulkopuolelle rajatut aiheet ovat oikeudelliset asiat, joilla ei ole välitöntä kosketuspintaa vammaisuuteen kuten avioerot, testamentit, perunkirjoitukset ja rajariidat. Nämä eivät kuulu neuvontamme piiriin. Tällaisissa asioissa neuvomme olemaan yhteydessä yleisiin oikeusaputoimistoihin tai yksityisiin asianajajiin. Emme laadi asiakkaidemme puolesta hakemuksia tai muutoksenhakukirjelmiä. Emme myöskään tee kotikäyntejä eikä meillä ole asiakasvastaanottoa Invalidiliiton keskustoimistossa.

Palvelu on maksuton.

Palvelu on maksuton, mutta soittaminen maksaa paikallisverkkomaksun (lankaliittymät) tai matkapuhelinmaksun. Tarkemmat tiedot puhelujen hinnoista saat teleoperaattoriltasi.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaInvalidiliitto ry
Palvelusta vastaaInvalidiliitto ry
Alue Koko Suomi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Invalidiliitto ry
Päivitetty: 1.6.2020