suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Neurologian ja vaativan kuntoutuksen osasto

  • Palvelu
  • 10 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Neurologian ja vaativan kuntoutuksen osasto "Neku" tarjoaa neurologisten potilaiden hoitoa, erityisosaamista vaativia lääketieteen ja hoitotyön palveluita sekä monialaista vaativaa lääkinnällistä kuntoutusta. Osastolla työskentelee lääkäreiden ja hoitohenkilökunnan lisäksi fysio-, toiminta- ja puheterapeutteja, psykologi, kuntoutusohjaaja, sosiaalityöntekijä, avh-koordinaattori, kuntohoitaja sekä osastonsihteerit. Kuntoutuksen tukena käytössä on Lokomat-kävelyrobotti sekä yläraajakuntoutusrobotti Diego.

Valtaosa neurologisista akuuttipotilaista on äkillisesti sairastuneita ja heidät on otettu osastolle päivystyksen kautta. Osastollamme toimii aivohalvauspotilaiden akuuttihoitoon, kuntoutukseen ja seurantaan tarkoitettu kolmipaikkainen valvontayksikkö. Tutkimuksin on voitu osoittaa, että aivohalvausyksikössä toteutettu hoito parantaa potilaan ennustetta. Siellä voidaan antaa myös liuotushoitoa aivoinfarktipotilaille videolaitteiston välityksellä ja yhteistyössä HUS:n kanssa.

Merkittävimpiä neurologisia sairauksia ovat aivovaltimotukokset, aivoverenvuodot ja niistä aiheutuneet halvaukset ja muut moninaiset aivotoimintojen häiriöt.

Hoidon ja kuntoutuksen tavoitteena on lisätä ja parantaa potilaiden toimintakykyä, itsenäistä selviytymistä ja edistää hyvinvointia ja arjessa pärjäämistä. Kuntoutusjakson tavoitteena on aina ensisijaisesti kotiutuminen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 20.9.2021