suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Musiikkiopisto

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Opetus on tavoitteellista taso tasolta etenevää, ja antaa valmiudet myös alan ammattiopintoihin. Oppilaitos saa opetusministeriön järjestämisluvan perustella lakisääteistä eli tuntiperusteista valtionosuutta. Opetus on järjestetty opetushallituksen opetussuunnitelman perusteiden mukaisesti.

Oppilaitoksen perustehtävänä on antaa musiikin valmennus-, perus-, ja syventävää opetusta pääasiassa peruskoulu- ja lukioikäisille lapsille ja nuorille. Opistossa annetaan perus- ja syventävän opetuksen lisäksi myös musiikkileikkikouluopetusta ensisijaisesti alle kouluikäisille sekä opetusta aikuisille aikuisosastolla. Opisto voi järjestää myös taiteen perusopetuslain mukaisesti musiikkikulttuurin edistämiseen liittyvää toimintaa, mm. konsertteja.

Opetusta annetaan solistisessa instrumentissa, musiikin hahmotusaineissa (teoria-aineet) ja yhteismusiikissa. Oppilaat osallistuvat lisäksi esiintymistoimintaan sekä esiintyjinä että kuuntelijoina. Solistisia instrumenttivaihtoehtoja ovat mm. huilu, klarinetti, fagotti, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, tuuba, piano, kitara, harmonikka, laulu, lyömäsoittimet, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso ja sähköbasso.

Toimi näin

Pääsykokeisiin ilmoittautuminen

Pääsykokeisiin ilmoittaudutaan ja pääsykokeet pidetään esim. opiston nettisivuilla annettavana ajankohtana musiikkiopiston kansliassa. Ilmoittautua voi myös opiston nettisivulla olevalla kaavakkeella lähettämällä sen määräpäivään mennessä opiston kansliaan. Pääsykoeajan saa soittamalla toimistosihteerille numeroon 044 778 4640.

Kenelle ja millä ehdoin

Oppilaaksi ottamisesta päättää koulutuksen järjestäjä. Oppilaaksi pyritään usein pääsykokeissa, mutta se voi myös olla kaikille avointa.

Salon musiikkiopiston opetukseen voi osallistua salolainen henkilö.

Oppilailta voidaan periä opetuksesta kohtuullisia maksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Taiteen perusopetus on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille. Se on tavoitteellista, tasolta toiselle etenevää opetusta, jota järjestetään taideoppilaitoksissa sekä kansalaisopistoissa.

Taiteen perusopetuksessa opiskelija saa valmiuksia ilmaista itseään taiteen keinoin ja halutessaan hakeutua taiteenalan ammatilliseen ja korkea-asteen koulutukseen.

Opetusta voivat järjestää kunnat, kuntayhtymät, yhdistykset, säätiöt ja valtion oppilaitokset. Opetus perustuu yhdeksään taiteenalalla valtakunnalliseen yleisen ja laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 4.9.2019