suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Rauman museo on toiminut paikallisen kulttuuriperinnön ja materiaalisen aineiston tallentajana ja esittelijänä vuodesta 1891 lähtien. Museo on toimintansa aikana keskittynyt Rauman kaupungin historiaan ja paikalliseen kaupunkikulttuuriin. Kaupungin luonteen mukaisina erikoisaloina ovat olleet rakennettu ympäristö, merenkulku ja pitsi. Nykyisin voimassa olevan valtakunnallisen tallennustyönjaon sopimuksen mukaan Rauman museon erityisenä vastuuna on nimenomaan pitsiperinteen tallentaminen kaikissa eri muodoissaan.

Rauman museon kohteita ovat Vanha Raatihuone, laivanvarustajan kotimuseo Marela sekä merimiehen kotimuseo Kirsti. Museo tarjoaa opastuspalveluita kohteissaan. Näyttelytoiminta on aktiivista sekä Marelassa että Vanhalla Raatihuoneella, josta löytyy myös museokauppa Kistupuad.

Tammelan talossa esitellään UNESCOn maailmanperintöä Raumalla ja Vanhan Rauman korjaustoimintaa.

Raumalla on kaksi UNESCOn maailmanperintökohdetta, puukaupunkialue Vanha Rauma (www.vanharauma.fi) sekä pronssikautinen hautaröykkiöalue Sammallahdenmäki (www.sammallahdenmaki.fi). Museon kohteet sijaitsevat Vanhassa Raumassa.

Toimi näin

Tutustu Rauman museon kohteisiin ja toimintaan paremmin museon omilla verkkosivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Lisätietoja pääsymaksuista saat museon omilta verkkosivuilta.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 28.12.2020