suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Museopalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

K.H.Renlundin museo on Kokkolan kaupungin hallinnoima museo, jolla on hallinnassaan esine-, taide-, valokuva- ja arkistokokoelmia, jotka ovat tieto- ja kuvapalvelun kautta kaikkien hyödynnettävissä. Museo järjestää taiteeseen, historiaan sekä ITE-taiteeseen liittyviä näyttelyitä. ITE-museon tehtävänä on suomalaisen nykykansantaiteen eli ITE-taiteen esitteleminen ja edistäminen, mitä museo tekee yhdessä Maaseudun Sivistysliiton kanssa, tuottamalla suomalaisen ja kansainvälisen nykykansantaiteen ja outsider-taiteen kiertäviä näyttelyitä ja tapahtumia ns. liikkuvana museona.

Tarjontaan kuuluu monimuotoista kulttuuriperintökasvatusta erityisesti kouluille ja varhaiskasvatukselle, mutta myös muille asiakasryhmille. Museo ylläpitää Kokkolan kotiseutuarkistoa, joka vastaa yhdistysten ja yksityisluonteisten arkistoaineistojen säilyttämisestä ja käytettävyydestä.

Käyntikohteita on useita: Roosin talo sekä Museokorttelissa sijaitsevat Pedagogio, Lassanderin talo ja ITE-museo. Kesäisin ovet ovat auki myös Lohtajan ja Kaarlelan kotiseutumuseoissa sekä Ohtakarin kalastusmuseossa; tilauksesta opastuksia järjestetään ympäri vuoden. Fredrik ja Anna Draken kodissa opastetaan tilauksesta. Museo järjestää myös erilaisia tapahtumia yhteistyökumppaneidensa kanssa, mm. Keskiaikapäivät syksyisin ja Siivouspäivä keväisin. Lisäksi museolta voi vuokrata tiloja kokous- ja juhlakäyttöön.

Museo antaa neuvontaa maakunnan paikallismuseoille museaalisissa kysymyksissä sekä hoitaa rakennetun kulttuuriympäristön viranomaistehtävää mm. antamalla lausuntoja kaavoitusta varten. Arkeologisen kulttuuriympäristön säilymistä museo edistää yhdessä Museoviraston kanssa. Museolta saa ohjeistusta paikallismuseoiden ja kulttuuriympäristön hoitoon liittyvien avustusten hakemisessa

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Pääosin maksuton, esim. opastukset museoihin voivat olla maksullisia.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokkolan kaupunki
Palvelusta vastaaKokkolan kaupunki
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Lestijärvi, Perho, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 1.9.2021