suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Museot vaalii, tutkii, tallentaa ja esittelee oman alueensa historiaa ja visuaalista kulttuuria.

Museopalvelut hyödyntävät paikkakunnan vahvaa kuvataide- ja kulttuuriperintöä ja niiden erityispiirteitä ja tarjoavat asiakkailleen välineitä paikallisidentiteetin luomiseen ja paikkakunnalle kiinnittymiseen. Museot ovat avoimia kaikille. Näyttely- ja asiakaspalvelutilojen lisäksi museoiden sisältöjä ja palveluja on tarjolla verkossa.

Toimi näin

Tutustu Hyvinkään kaupungin museoihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Kaupunginmuseoon on vapaa sisäänpääsy. Taidemuseon sisäänpääsymaksut: aikuiset 5 €; eläkeläiset, opiskelijat ja työttömät vapaa pääsy; alle 18-vuotiaat vapaa pääsy.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyvinkään kaupunki
Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 23.6.2020