suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Alajärven kaupunki

Museopalvelut

  • Palvelu
  • Alajärvi
  • Julkinen palvelu

Alajärven kaupungin museopalvelut

Nelimarkka-museo Etelä-Pohjanmaan taidemuseo

Alajärvellä sijaitseva Nelimarkka-museo on Etelä-Pohjanmaan taidemuseo. Museon tehtäviin kuuluu Eero Nelimarkan taiteen esittämisen ja tutkimuksen lisäksi pohjalaisen taiteen tunnetuksi tekeminen, asiantuntijapalvelut Etelä-Pohjanmaan alueen kunnille sekä taidekasvatus. Aluetaidemuseon tehtävä on myös edistää ja ohjata taidemuseotoimintaa omalla alueellaan. Nelimarkka-museossa järjestetään 4-5 vaihtuvaa näyttelyä vuodessa, kaikille avoimia tapahtumia sekä tilauksesta taidetyöpajoja ja opastuksia.

Nelimarkka-museon toimintaan kuuluu myös Eero Nelimarkan ateljeehuvila Villa Nelimarkka, joka toimii taiteilijatalona sekä näyttely-, kokous- ja tapahtumapaikkana. Lisäksi museo hallinnoi Alvar Aallon suunnittelemaa Villa Väinölää Alajärven keskustassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

6 / 4€

oppilasryhmät maksutta

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaAlajärven kaupunki
Palvelusta vastaaAlajärven kaupunki
Alue Alajärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti, ruotsi
Tekstistä vastaa: Alajärven kaupunki
Päivitetty: 11.5.2022