suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Meri- ja saaristoalueiden virkistysmahdollisuudet Raumalla

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Matkailusaaret

Rauman kolme matkailusaarta ovat luonteeltaan hyvin erilaisia ja ne sijaitsevat aivan kaupungin kupeessa. Kylmäpihlajan majakkasaarelle ja Kuuskajaskarin loma- ja linnakesaarelle on kesäaikana päivittäiset vesibussiyhteydet. Reksaaren luontosaarelle on käytettävissä venetaksipalvelu.

Varaustuvat ja vuokraveneet

Saariston muilta saarilta löytyy varaustupia jokamiesretkeilijöiden käyttöön. Ne ovat käytössä mm. vaellusten, melonta- ja kalastusretkien taukotupina sekä yöpymispaikkoina. Tuvat ovat autiotuvan kaltaisia ja vaatimattomia. Ne edellyttävät yöpyjältä omatoimisuutta.

Soutuveneet jokamiesretkeilyyn ovat Mustalahden ja Omenapuumaansuntin ylittämistä varten. Toisen veneen kotisatama on Mustalahden pienvenesatama ja toisen Omenapuumaa. Veneet ovat lukittuja ja ne saa käyttöönsä panttimaksua vastaan.

Retkeilyreitit

Rauman edustalla, Selkämeren kansallispuiston alueella, on yli 30 kilometriä merkittyjä retkeilyreittejä. Omatoimiseen tai ohjattuun retkeilyyn tarkoitetut patikkareitit ovat viitoitettuja. Reittien varrella olevilla taukopaikoilla on laavuja, puuseet, tulentekopaikat sekä polttopuuhuolto.

Toimi näin

Varaustupien ja veneiden vuokraus: kaupungin palvelupiste Pyyrman.

Lisätiedot matkailusaarista ja saaristoliikenteestä Rauman matkailun verkkosivuilta visitrauma.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 5.1.2022