suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pietarsaaren kaupunki

Maisematyölupa

  • Lupa tai muu velvoite
  • Pietarsaari
  • Julkinen palvelu

Mikäli tarkoituksena on toteuttaa kaava-alueella maisemaan vaikuttavia toimenpiteitä, on siihen saatava lupa rakennusvalvontatoimistolta.

Puunkaatolupa on kevyempi versio maisematyöluvasta. Ympäristö- ja rakennuslautakunta on delegoinut päätösoikeuden kaupunginpuutarhurille. Puunkaatolupa on maksuton.

Toimi näin

Maisematyölupa on haettavissa lupapisteen asiointipalvelun kautta.

Puunkaatolupaa voi hakea kaupungin kotisivun kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Vaikutuksiltaan vähäiseen työhön ei tarvita lupaa.

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.


Käsittelyaika

Luvan käsittely kestää 1-3 viikkoa.

Voimassaoloaika

Lupa voi olla voimassa 3 tai 5 vuotta.

Tausta ja lainsäädäntö

Maa-alueen omistajan tai haltijan on haettava maisematyölupa maisemaa muuttavaan maanrakennustyöhön, puiden kaatamiseen ja vastaaviin toimiin asemakaava-alueella. Yleiskaava-alueella maisematyölupa on haettava, jos yleiskaavassa niin määrätään.

Hakemuksen ratkaisee kunnan määräämä viranomainen. Maisematyölupaa ei tarvita sellaisiin yksittäisten puiden kaatoihin, jotka liittyvät tonttien hoitoon. Maisematyölupaa ei tarvita myöskään silloin, jos toimenpide liittyy myönnettyyn rakennus- tai toimenpidelupaan.

Palvelun toteuttaa

Pietarsaaren kaupunki

Palvelusta vastaa

Pietarsaaren kaupunki
Tekstistä vastaa: Pietarsaaren kaupunki
Päivitetty: 9.2.2022