suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Maakuntakaavoitukseen vaikuttaminen

  • Palvelu
  • 11 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kanta-Hämeen maakuntakaava on vahvistettu Valtioneuvostossa 28.9.2006. Kanta-Hämeen 1. vaihemaakuntakaava on vahvistettu ympäristöministeriössä 2.4.2014. Lisäksi Ympäristöministeriö on vahvistanut 2. vaihemaakuntakaavan 24.5.2016. Vaihemaakuntakaavoissa ei käsitellä kaikkia maankäytön kysymyksiä vaan ne täydentävät vuonna 2006 vahvistettua kokonaismaakuntakaavaa.

Hämeen maakuntavaltuusto päätti 23.11.2015 käynnistää maakuntakaavan kokonaisuudistuksen ja maakuntakaava 2040 laatimisen. Astuessaan voimaan Maakuntakaava 2040 korvaa Kanta-Hämeen nykyisen maakuntakaavan sekä voimassa olevat vaihemaakuntakaavat. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on ollut nähtävillä alkuvuodesta 2016 ja kaavaluonnosta valmistellaan.

Toimi näin

Jos haluat osallistua maakuntakaavoitukseen, saat ohjeet maakunnan liitolta.

Lisätietoja maakuntakaavasta antaa Hämeen Liiton maakunta-arkkitehti Heimo Toiviainen (044 386 2662, heimo.toiviainen@hame.fi). Kuntayhtymä eli maakunnan liitto antaa ohjeet niille, jotka haluavat vaikuttaa maakuntakaavoitukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaikilla, joiden oloihin tai etuihin maakuntakaava voi vaikuttaa, on oikeus osallistua yleiskaavoitusprosessiin ja vaikuttaa siihen osaltaan.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Kaikilla, joiden oloihin tai etuihin maakuntakaavoitus vaikuttaa, on oikeus osallistua maakunnan kaavoitusprosessiin.

Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma kaavassa mukana olevien kuntien alueiden käytöstä. Siinä esitetään alueiden käytön ja yhdyskuntarakenteen periaatteet ja osoitetaan alueita, joiden kehittäminen katsotaan eri syistä tarpeelliseksi.

Maakuntakaavan laatimisesta ja muusta maakunnan suunnittelusta huolehtii kuntayhtymä eli maakunnan liitto, jossa alueen kuntien on oltava jäseninä. Maakuntakaava voidaan laatia myös vaiheittain tai osa-alueittain.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Forssa, Hämeenlinna, Hattula, Hausjärvi, Humppila, Janakkala, Jokioinen, Loppi, Riihimäki, Tammela, Ypäjä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 23.1.2020