suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Pohjanmaan liitto

Maakuntakaavoitukseen vaikuttaminen

  • Palvelu
  • 18 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma kaavassa mukana olevien kuntien alueiden käytöstä. Siinä esitetään alueiden käytön ja yhdyskuntarakenteen periaatteet ja osoitetaan alueita, joiden kehittäminen katsotaan eri syistä tarpeelliseksi. Maakuntakaava voidaan laatia myös vaiheittain tai osa-alueittain. Maakuntakaava ohjaa kuntien kaavoitusta ja viranomaisten muuta alueiden käyttöä koskevaa suunnittelua.

Etelä-Pohjanmaalla maakuntakaavan laadinnasta vastaa Etelä-Pohjanmaan liitto. Etelä-Pohjanmaan kunnat ovat liiton jäseniä.

Etelä-Pohjanmaan liiton ajankohtaisista kaavahankkeista tiedotetaan liiton internet-sivuilla, sanomalehdissä ja kaavoituskatsauksissa. Kaikilla, joiden oloihin tai etuihin maakuntakaavoitus vaikuttaa, on oikeus osallistua maakunnan kaavoitusprosessiin ja vaikuttaa siihen osaltaan.

Toimi näin

Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavoituksesta ja kaavoitukseen osallistumisen tavoista saa lisätietoa Etelä-Pohjanmaan liitosta ja Etelä-Pohjanmaan liiton internet-sivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

Etelä-Pohjanmaan maakuntakaavoitukseen voivat antaa palautetta Etelä-Pohjanmaalla asuvat sekä kaikki muut, joiden oloihin tai etuihin maakuntakaavoitus vaikuttaa.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaEtelä-Pohjanmaan liitto
Palvelusta vastaaEtelä-Pohjanmaan liitto
Alue Ähtäri, Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Ilmajoki, Isojoki, Isokyrö, Karijoki, Kauhajoki, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lappajärvi, Lapua, Seinäjoki, Soini, Teuva, Vimpeli
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Etelä-Pohjanmaan liitto
Päivitetty: 23.8.2021