suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Janakkalan kunta

Maahanmuuttajien valmistava opetus

  • Palvelu
  • Janakkala
  • Julkinen palvelu

Perusopetukseen valmistavaa opetusta järjestetään niille maahanmuuttajataustaisille oppilaille, joiden suomen kielen taito ja muut valmiudet eivät vielä riitä perusopetuksen aloittamiseen. Maahanmuuttajien perusopetuksen valmistavaa opetusta järjestetään Turengin koulussa pääsääntöisesti alakouluikäisille. Esiopetuksessa annetaan S2 opetusta. Yläkouluikäisten kohdalla valmistavan opetuksen järjestäminen päätetään yksilöllisesti. Valmistavaa opetusta voidaan järjestää myös yhdelle oppilaalle.

Toimi näin

Jos tarvitset valmistavaa opetusta, ota yhteyttä opettajaan tai rehtoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Valmistavaa opetusta voivat saada maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen tai ruotsin taito ja muut valmiudet eivät riitä esi- ja perusopetuksen ryhmissä opiskelemiseen.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Maahanmuuttajien tai maahanmuuttajataustaisten lasten ja nuorten perusopetukseen valmistava opetus edistää kotoutumista, kielitaitoa ja oppiaineiden sisältöjen omaksumista. Mahdollinen oman äidinkielen opiskelu edistää oppimistaitoja ja vahvistaa kulttuurista identiteettiä sekä luo pohjaa suomen ja/tai ruotsin kielen oppimiselle.

Opetusta annetaan 6-10-vuotiaille vähintään 900 tuntia ja tätä vanhemmille vähintään 1 000 tuntia. Opetukseen osallistuvalla on oikeus siirtyä perusopetukseen jo ennen näiden tuntimäärien täyttymistä, jos hänen taitonsa ja valmiutensa sen sallivat. Valmistavan opetuksen järjestäminen on kunnille vapaaehtoista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaJanakkalan kunta
Palvelusta vastaaJanakkalan kunta
Alue Janakkala
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Janakkalan kunta
Päivitetty: 31.5.2021