suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Raumalla on toiminut lukio jo vuodesta 1893. Nykyisin Rauman Lyseon lukio on noin 750 opiskelijan kurssimuotoinen yleislukio. Rauman Lyseon lukiossa on käytössä monipuolisia työskentelytapoja: opettajajohtoista luokkaopetusta, itsenäistä tiedon hankintaa, yhteistoiminnallista oppimista, keskusteluja ja verkko-opiskelua. Lukiossa oppiaineet on jaettu 38 tunnin kursseiksi. Oppitunnin pituus Rauman Lyseon lukiossa on 75 min. Lukion päättötodistukseen vaaditaan vähintään 75 kurssia, jotka jokainen opiskelija valitsee itse. Kurssit ovat joko pakollisia, syventäviä tai soveltavia.

Ylioppilastutkinnon pakolliset kokeet voi hajauttaa kolmeen peräkkäiseen tutkintokertaan. Suoritettavan oppiaineen pakolliset kurssit on suoritettava ennen yo-koetta. Yo-kokeeseen kuuluu 4 pakollista koetta, joista äidinkieli kaikille pakollinen. Kolme muuta pakollista on valittava seuraavista: toinen kotimainen kieli, vieras kieli, matematiikka, yksi reaaliaine. Yhdessä pakollisessa kokeessa tulee olla laajan tason (A-taso) koe. Tutkintoon voi liittää ylimääräisiä kokeita.

Toimi näin

Lukioon haetaan yhteishaussa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 7.10.2019