suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Raumalla on toiminut lukio jo vuodesta 1893. Nykyisin Rauman Lyseon lukio on noin 750 opiskelijan kurssimuotoinen yleislukio. Rauman Lyseon lukiossa on käytössä monipuolisia työskentelytapoja: opettajajohtoista luokkaopetusta, itsenäistä tiedon hankintaa, yhteistoiminnallista oppimista, keskusteluja ja verkko-opiskelua. Lukiossa oppiaineet on jaettu 38 tunnin kursseiksi. Oppitunnin pituus Rauman Lyseon lukiossa on 75 min. Lukion päättötodistukseen vaaditaan vähintään 75 kurssia, jotka jokainen opiskelija valitsee itse. Kurssit ovat joko pakollisia, syventäviä tai soveltavia.

Ylioppilastutkinnon pakolliset kokeet voi hajauttaa kolmeen peräkkäiseen tutkintokertaan. Suoritettavan oppiaineen pakolliset kurssit on suoritettava ennen yo-koetta. Yo-kokeeseen kuuluu 4 pakollista koetta, joista äidinkieli kaikille pakollinen. Kolme muuta pakollista on valittava seuraavista: toinen kotimainen kieli, vieras kieli, matematiikka, yksi reaaliaine. Yhdessä pakollisessa kokeessa tulee olla laajan tason (A-taso) koe. Tutkintoon voi liittää ylimääräisiä kokeita.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 26.5.2020