suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pyhäjoen kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Pyhäjoki
  • Julkinen palvelu

Lukiokoulutus on yleissivistävää koulutusta, johon hakeudutaan yhteisvalinnassa perusopetuksen oppimäärän suorittamisen jälkeen.

Pyhäjoen lukio on vireä yrittäjyyspainotteinen Yrttis-lukio. Lukio julkaisee Kuulumiset -paikallislehteä, jonka teosta, taitosta ja mainosmyynnistä vastaavat opiskelijat. Viikoittain ilmestyvä ilmaisjakelulehti jaetaan joka talouteen. Lehti tehdään kokonaan lukion voimin.

Syksyisin lukion 2. vuosikurssilaiset järjestävät kunnan syysmessut. Messut ovat suuri yhteinen ponnistus, jossa mukana on noin 50 näytteilleasettajaa. Vuosittainen kävijämäärä on noin 2000.

Lukion ensimmäisen vuoden opiskelijoille on tarjolla Nuori yrittäjyys-kurssi, jossa voi harjoitella ensimmäisen vuoden aikana yritystoimintaa käytännössä.

Pyhäjoen lukiossa ei ole keskiarvorajaa.

Toimi näin

Pyhäjoen lukioon haetaan yhteishaussa tai ottamalla suoraan yhteyttä oppilaitokseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPyhäjoen kunta
Palvelusta vastaaPyhäjoen kunta
Alue Pyhäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pyhäjoen kunta
Päivitetty: 5.4.2022