suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kokkolan kaupunki

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Kokkola
  • Julkinen palvelu

Lukiolla tarkoitetaan kurssimuotoista ja vuosiluokatonta yleissivistävää koulua, joka rakentuu perusopetuksen oppimäärälle. Lukio-opintojen päätteeksi suoritetaan valtakunnallinen ylioppilastutkinto. Päivälukion opinnot ovat tarkoitettu 16-19 -vuotiaille ja opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse. Lukiokoulutusta järjestetään lukioissa, aikuislukioissa ja muissa oppilaitoksissa, jotka ovat saaneet lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Kokkolan kaupunki tarjoaa lukiokoulutusta päivälukion ja aikuislukion oppilaille. Kokkolan kaupungin opetustoimeen kuuluu suomenkielinen päivälukio, suomenkielinen aikuislukio ja ruotsinkielinen päivälukio. Kokkolan lukiot ovat yleislukioita, mutta koulukohtaisissa opetussuunnitelmissaan ne painottavat lukion eri oppiaineita. Aikuislukio vastaa yhdistelmäopintojen ja ammattilukion lukio-opinnoista sekä etälukiotoiminnasta.

Kokkolan suomalaisella lukiolla on luonnontieteiden ja teknologian erityinen koulutustehtävä syksystä 2018 alkaen. Lukion opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua Keski-Pohjanmaan urheiluakatemian toimintaan

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus antaa valmiudet aloittaa opinnot yliopistossa tai ammattikorkeakoulussa. Lukiokoulutuksen päätteeksi suoritetaan ylioppilastutkinto, joka antaa yleisen korkeakoulukelpoisuuden.

Voit pyrkiä haluamaasi oppilaitokseen. Koulutuksen järjestäjä päättää, kenet ottaa opiskelijaksi oppilaitokseensa.

Lukiokoulutuksen oppimäärän tavoitteellinen suorittamisaika on kolme vuotta. Oppimäärät ja niihin kuuluvat opinnot mitataan opintopisteillä. Nuorille tarkoitetun lukiokoulutuksen oppimäärän laajuus on 150 opintopistettä. Nuorille tarkoitettuun oppimäärään kuuluvat opinnot on mitoitettu päätoimista opiskelua varten. Lukiokoulutusta järjestetään erikseen myös aikuisille tarkoitettuina oppimäärinä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKokkolan kaupunki
Palvelusta vastaaKokkolan kaupunki
Alue Kokkola
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kokkolan kaupunki
Päivitetty: 12.11.2020