suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Isonkyrön kunta

Lukiokoulutus

  • Palvelu
  • Isokyrö
  • Julkinen palvelu

Isossakyrössä lukio-opetusta tarjoaa Kyrönmaan lukio. Se on reilun sadan opiskelijan koulu, joka tarjoaa monipuolisen kurssivalikoiman urheilusta kieliin ja taito- ja taideaineisiin. Koulun ilmapiiri on avoin ja viihtyisä. Opettajat ovat asiansa osaavia ja innostavia. Opiskeluryhmät ovat suhteellisen pieniä (keskikoko noin 15-20) ja näin saat yksilöllistä opetusta ja voit keskittyä juuri sinulle tärkeisiin asioihin. Kyrönmaan lukio tarjoaa laadukasta lukio-opetusta uudenaikaisissa, hyvin varustelluissa tiloissa. Lukion kurssitarjonta on hyvin laajaa ja verrattavissa suurempiin lukioihin.

Syksyllä 2014 Kyrönmaan lukiossa aloitti urheilulinja, joka antaa mahdollisuuden yhdistää tavoitteellinen liikuntaharrastus ja lukio-opiskelu. Linja tarjoaa lajivalmennusta salibandyssä ja lentopallossa. Muiden lajien valmennus järjestetään oppilaan oman valmentajan johdolla. Urheilulinjan lisäksi Kyrönmaan lukio painottaa kansainvälisyyttä ja yrittäjyyttä.

Kyrönmaan lukioon voi tulla opiskelemaan mistä tahansa Suomesta, lukiossa on jo nyt paljon ulkopaikkakuntalaisia opiskelijoita. Kulkuyhteydet Isoonkyröön ovat hyvät. Ylistaron ja Laihian suunnasta tuleville opiskelijoille järjestetään kuljetus.

Toimi näin

Voit hakea lukioon valtakunnallisessa yhteishaussa

Lukioon haetaan yhteishaussa. Peruskoululainen hakee lukioon täyttämällä sähköisen yhteisvalinnan kaavakkeen osoitteessa www.opintopolku.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Lukioon on mahdollista pyrkiä, kun on suorittanut oppivelvollisuuden (peruskoulun). Lukioon voi myös hakea, mikäli on suorittanut peruskoulua vastaavat opinnot muualla, esimerkiksi ulkomailla. Lukioon haetaan peruskoulun päättötodistuksella tai vastaavalla todistuksella. Lukioon voidaan ottaa opiskelijaksi myös hakija, jolla on riittävät edellytykset lukio-opinnoista suoriutumiseen, vaikka peruskoulun päättötodistusta tai vastaavaa todistusta ei olisikaan. Kyrönmaan lukion pääsyvaatimuksena on, että perusopetuksen päättötodistuksen keskiarvo lukuaineissa on vähintään 7,0.

Palvelu on maksuton.

Opetus on maksutonta. Oppikirjat opiskelija kustantaa itse.

Lukio-opiskelija hankkii itse kursseilla tarvittavat oppikirjat ja muut opiskeluvälineet.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiokoulutus on peruskoulun jälkeistä yleissivistävää koulutusta, joka antaa valmiudet opiskeluun yliopistossa, ammattikorkeakoulussa ja lukion oppimäärään perustuvassa ammatillisessa koulutuksessa. Opiskelija voi valita, mihin lukioon haluaa hakea. Lukiot valitsevat opiskelijansa. Keskiarvorajat vaihtelevat vuosittain ja kouluittain.

Lukion oppimäärä on laajuudeltaan kolmivuotinen. Oppimäärä tulee suorittaa enintään neljässä vuodessa, jollei opiskelijalle perustellusta syystä myönnetä lisäaikaa. Oppimäärän voi suorittaa myös osallistumalla erillisiin kokeisiin.

Lukiosta valmistuakseen opiskelijan on suoritettava vähintään 75 kurssia. Aikuislukiossa vähimmäismäärä on 44 kurssia. Lukiokoulutusta järjestävät kunnat, kuntayhtymät, rekisteröidyt yhteisöt tai säätiöt, joille opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt lukiokoulutuksen järjestämisluvan.

Uusien opetussuunnitelmien mukainen lukio-opetus aloitetaan elokuussa 2021.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIsonkyrön kunta
Palvelusta vastaaIsonkyrön kunta
Alue Isokyrö
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Isonkyrön kunta
Päivitetty: 1.4.2020