suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raision kaupunki

Lukiokoulutuksen opinto-ohjaus

  • Palvelu
  • Raisio
  • Julkinen palvelu

Raision lukion ohjauksen tavoitteena on kasvattaa tasapainoinen, ennakkoluuloton, tulevaisuuteen avoimesti ja luottavaisesti suhtautuva nuori. Ohjauksessa korostetaan hyvää käytöstä, vuorovaikutustaitoja, yhteisöllisyyttä ja toisen ihmisen kunnioittamista. Ohjaukseen osallistuu koko lukioyhteisö.

Opiskelija laatii henkilökohtaisen suunnitelman (opiskelu-, ylioppilastutkinto-, jatko-opinto- ja urasuunnitelma) lukio-opintojensa alussa ja se päivittyy opiskelijan oman kasvun myötä. Lukiossa ohjausta antavat kaksi opinto-ohjaajaa ja ryhmänohjaajat.

Kenelle ja millä ehdoin

Jokaisella lukiolaisella on oikeus saada opinto-ohjausta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Lukiossa opiskelevalla on oikeus saada säännöllisesti opintoihin sisältyvää opinto-ohjausta. Lisäksi opiskelija saa ohjausta jatko-opintoihin hakeutumisessa.

Lukio-opiskelijana laadit itsellesi henkilökohtaisen opintosuunnitelman. Se sisältää opiskelusuunnitelman, ylioppilastutkintosuunnitelman sekä jatko-opinto- ja urasuunnitelman. Suunnitelma laaditaan opetushenkilöstön tuella opintojen alussa ja sitä päivitetään säännöllisesti opintojen edetessä.

Olet oikeutettu opintoihin hakeutumiseen ja urasuunnitelmiin liittyvää ohjausta, jos olet suorittanut lukion oppimäärän, etkä ole saanut jatko-opiskelupaikkaa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Olet oikeutettu ohjaukseen oppimäärän suorittamisvuotta seuraavan vuoden aikana. Ohjauksesta vastaa koulutuksen järjestäjä, jonka oppilaitoksessa oppimäärä on suoritettu. Koulutuksen järjestäjä on voinut keskittää jälkiohjauksen tarjoamisen johonkin oppilaitokseen.

Ohjauksen tavoitteena on, että opiskelija kykenee hyödyntämään saamaansa opinto-ohjausta ja muuta ohjausta ja perehtyy monipuolisesti jatko-opintovaihtoehtoihin sekä osaa tehdä mielekkään jatko-opinto- ja urasuunnitelman lukio-opintojen aikana.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaision kaupunki
Palvelusta vastaaRaision kaupunki
Alue Raisio
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Raision kaupunki
Päivitetty: 4.2.2021