suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sipoon kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Kissat:

Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistys ry / Kissatalo, puh. 040 486 74 60, Massakuja 1, 06750 Tolkkinen.

Vapaaehtoisemme vastaavat puhelimeen klo 10-19 välisenä aikana mahdollisuuksiensa mukaan. Voit myös jättää viestin vastaajaan niin olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian.

Koirat:

Kungsbackan kotieläinpiha (Sikiläntie 609, 07280 Ilola)

Otamme vastaan Sipoon kunnan alueen löytökoirat. Voit soittaa meille löytyneestä tai kadonneesta koirasta, puhelinpäivystys klo 8- 21 puh. 044 284 3411.

Kenelle ja millä ehdoin

Kiireellisissä eläinlääkintää vaativissa tapauksissa ottakaa yhteys eläinlääkäriin. Kunnaneläinlääkärin tavoittaa Sipoossa numerosta 050 522 2796. Iltaisin, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä kiireellisissä tapauksissa palvelee eläinlääkäripäivystyksen maksullinen numero 060018998.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. Jollei eläintä voida vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelusta vastaaSipoon kunta
Alue Sipoo
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: Sipoon kunta
Päivitetty: 13.6.2019