suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Salon kaupungilla on sopimus kolmen palveluntarjoajan kanssa irrallaan tavattujen lemmikkieläinten hoidon järjestämiseksi. Myös Salon Seudun ja Perniön Seudun Eläinsuojeluyhdistys huolehtivat löytöeläinten hoidosta.

Löytöeläinten hoitopaikat ovat:

  • Koira- ja kissahoitola Aaltonen Halikossa

Kokkilantie 692

25230 Angelniemi

(02) 736 7225,

Paula 040 518 3860, Jarmo 0400 858 103

  • Axxell Brusaby naturbruksenhet Kemiössä

Brusabyntie 2

25700 Kemiö

044 739 7118

Eläinten vastaanotto vain arkisin klo 8-16

  • Lemmikkihotelli Nella Perttelissä

Toukolantie 30

25370 Pertteli

044 574 9870

044 270 1357 (in english)

Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry:n kiireellisten tapausten ilta- ja viikonloppupäivystyspuhelinnumero on 044 778 4617.

Toimi näin

Perniön Seudun Eläinsuojeluyhdistys ja Salon Seudun Eläinsuojeluyhdistys ry antavat löytöeläimiin ja eläinsuojeluun liittyvää neuvontaa.

Kadotettuasi lemmikkisi tai löydettyäsi harhailevan lemmikkieläimen ilmoita siitä eläinsuojeluyhdistyksiin, joilla saattaa olla tietoa asiasta.

Jos viet löytöeläimen yllä olevaan kaupungin hoitopaikkaan, sinulla on mahdollisuus saada kilometrikorvaus eläimen kuljettamisesta. Täytä tällöin kilometrikorvaushakemus ja toimita se ympäristöterveydenhuoltoon.

Luonnonvaraisten eläinten paras paikka on luonnossa. Eläimeen ei saa tarpeettomasti koskea tai ottaa talteen. Hylätyltä vaikuttavan linnunpoikasen emo saattaa olla lähistöllä ja odottaa sinun poistuvan paikalta. Vahingoittunutta eläintä tulee kuitenkin aina pyrkiä auttamaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Salon kaupunki järjestää irrallaan tavattujen löytöeläimen hoidon eläinsuojelulain mukaisesti. Hoitoaika on viisitoista vuorokautta. Mikäli eläimen omistaja tavoitetaan, hoidosta aiheutuneet kustannukset peritään omistajalta.

Palvelu on maksullinen.

Kaupunki maksaa löytöeläimen hoidosta. Mikäli eläimen omistaja tavoitetaan, kustannukset peritään omistajalta.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan tai kuntien yhteisesti järjestämään löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 28.1.2021