suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Ruokolahden kunta

Löytöeläinpalvelut

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Eläinsuojelulaki velvoittaa kunnat järjestämään löytökoirien ja –kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seuraeläinten tilapäisen hoidon. Talteen otettua eläintä säilytetään vähintään 15 päivän ajan.

Toimi näin

Mikäli koirasi tai kissasi on kadonnut, kysy löytöeläinhoitolasta ja ilmoita sinne kadonneen eläimen tiedot.

Imatran, Ruokolahden ja Rautjärven alueelta tavattujen ja kiinniotettujen löytöeläinten hoidosta vastaa Löytöeläinkoti Kaskivaara. Toiminnanharjoittaja ei hae eläimiä, löydetyt eläimet voi tuoda tarhalle klo 8 – 20 jokaisena päivänä. Eläinten tuomisesta ja noudosta pyydetään ilmoittamaan etukäteen puhelimella. Eläinten luovutus takaisin omistajalle tapahtuu sopimuksen mukaan. Ajantasalla olevaa tietoa löytyy Löytöeläinkoti Kaskivaaran nettisivuilta ja facebookista.

Tausta ja lainsäädäntö

Irrallaan tavatun ja talteen otetun koiran, kissan tai muun pienikokoisen seura- tai harrastuseläimen voi toimittaa kunnan löytöeläintarhaan tilapäiseen hoitoon. Löytöeläintarha säilyttää talteen otettua eläintä vähintään 15 päivää. Sen jälkeen löytöeläintarhalla on oikeus myydä, luovuttaa tai lopettaa eläin.

Sairauden tai vamman vuoksi hoitoon otettu luonnonvarainen eläin on vapautettava, jos on oletettavissa, että se vaikeuksitta sopeutuu luonnonvaraiseen elämään. . Jollei eläintä voi vapauttaa eikä sen hoitoa järjestää, eläin on lopetettava.

Eläimen omistaja tai haltija voi joutua maksamaan korvauksen eläimen talteenotosta, hoidosta ja mahdollisesta lopettamisesta aiheutuneista kustannuksista.

Palvelusta vastaa

Ruokolahden kunta
Tekstistä vastaa: Ruokolahden kunta
Päivitetty: 19.4.2023