suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Soite

Lastensuojelun avohuolto

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Avohuollon tukitoimien tarkoituksena on edistää ja tukea lapsen myönteistä kehitystä sekä tukea ja vahvistaa vanhempien ja huoltajien kasvatuskykyä ja -mahdollisuuksia. Avohuollon tukitoimet ovat aina vapaaehtoisia ja perustuvat perheen kanssa tehtävään yhteistyöhön.

Avohuollon tukitoimia on järjestettävä viipymättä, kun lastensuojelun tarve on todettu. Avohuollon tukitoimet kirjataan lapselle la ...

Toimi näin

Ota yhteys Villan perhekeskukseen, Kannuksen sosiaalitoimistoon tai perhe- ja sosiaalikeskus Pajalaan puhelimitse. Lastensuojeluasiakkuuden alkaessa lapselle nimetään oma sosiaalityöntekijä, joka koordinoi lapselle ja perheelle annettavia palveluita.

Tausta ja lainsäädäntö

Lastensuojelun avohuolto tukee lasta, nuorta ja perhettä tilanteissa, joissa tukea tarvitaan sosiaalisista, taloudellisista, jaksamiseen liittyvistä tai vastaavista syistä. Muotoja ovat neuvonnan ja terapian ohella esimerkiksi tukihenkilö- ja tukiperhetoiminta, perhetyö ja -kuntoutus, vertaisryhmät sekä harrastus-, loma- ja virkistystoiminnan tukeminen.

Lapsi ja perhe saavat tukea esimerkiksi puutteellisten asumisolojen korjaamiseen, koulunkäyntiin ja opiskeluun sekä läheisten ihmissuhteiden ylläpitoon. Palveluista kootaan kuhunkin yksilölliseen tilanteeseen soveltuva kokonaisuus. Hyvinvointialue järjestää palvelut tarpeen mukaan.

Palvelun toteuttaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue - Soite

Palvelusta vastaa

Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue - Soite
Tekstistä vastaa: Soite
Päivitetty: 1.1.2023