suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Lastenneurologian palvelut

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoidamme 0 – 16 – vuotiaita lapsia ja nuoria, jolla on epilepsia, liikunta – tai aivovamma, motoriikan kehityshäiriö, migreeni, kehitysviive tai -vamma, kielellinen erityisvaikeus, ADHD/ ADD, oppimisvaikeuksia, kromosomihäiriö, jokin neurologinen oireyhtymä, Touretten oireyhtymä tai autismikirjon häiriö.

Moniammatillisessa työryhmässä työskentelevät lastenneurologit, erikoistuvat lääkärit, sairaanhoitajat, psykologit, puheterapeutti, toimintaterapeutti, fysioterapeutit sekä kuntoutusohjaajat, sosiaaliohjaaja ja perheterapeutti.

Lastenneurologian poliklinikalla tutkimme, hoidamme ja seuraamme lasten – ja nuorten neurologisia sairauksia ja annamme niihin liittyvää tietoa, ohjausta ja tukea perheelle.

Päiväsairaalassa toteutamme 2 – 5 päivää kestävät tutkimusjaksot. Tutkimusjakson tavoitteena on lapsen kehitystason arvioiminen ja kuntoutussuunnitelman laatiminen. Lapsen vanhemmat saavat tietoa, ohjausta ja tukea lapsen kehitykseen liittyvissä asioissa. Päiväsairaalassa tehdään pieniä toimenpiteitä ja annetaan botuliinihoitoa.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon pääsemiseksi tarvitset lääkärin lähetteen terveysasemalta, neuvolasta, kouluterveydenhuollosta, yksityiseltä palveluntarjoajalta tai toisesta sairaanhoitopiiristä.

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 29.5.2020