suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyvinkään kaupunki

Lapsen kehityksen ja oppimisen tuki

  • Palvelu
  • Hyvinkää
  • Julkinen palvelu

Lapsen kehityksen ja oppimisen tuen tarpeisiin vastataan osana varhaiskasvatuksen päivittäistä toimintaa, inkluusion periaatteiden mukaisesti. Lapsen yksilöllisen sekä yhteisöllisen tuen perusta on pedagogiikassa, arjen pedagogisessa toiminnassa, vuorovaikutuksessa, oppimisympäristöjen ja työtapojen muokkaamisessa. Menetelminä on mm. suunnitelmallinen toiminnan eriyttäminen ja ryhmien joustava muuntelu. Selkeä päiväjärjestys ja päivittäisten toimintojen rytmittäminen tukevat kaikkia lapsia.

Hyvinkään varhaiskasvatuksessa käytetään käsitettä kehityksen ja oppimisen tuen kolmiportaisuus. Lapsen kehityksen/kasvun ja oppimisen yleinen tuki, tehostettu tuki ja erityinen tuki ovat Hyvinkäällä käytössä sekä varhaiskasvatuksessa että esiopetuksessa.

Lapsen yksilöllisen tuen asioissa päiväkodin henkilöstön lisäksi varhaiskasvatuksessa työskentelee Kasvun ja oppimisen tuen tiimi, eli kiertävät erityislastentarhanopettajat, suomi toisena kielenä -lastentarhanopettaja, yhteisöllinen puheterapeutti, varhaiskasvatuksen psykologi sekä varhaiskasvatuksen koordinaattori.

Toimi näin

Lapsen mahdollinen tuen tarve selvitetään varhaiskasvatussuunnitelmaa laadittaessa. Työhön voi vanhempien ja henkilöstön lisäksi osallistua esim. psykologi, puheterapeutti tai toimintaterapeutti.

Palveluohjauksesta saa neuvontaa varhaiskasvatuksen asioihin liittyen (esim. palveluvaihtoehdot ja paikan hakeminen).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyvinkään kaupunki
Palvelusta vastaaHyvinkään kaupunki
Alue Hyvinkää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyvinkään kaupunki
Päivitetty: 25.5.2020